Garanție 90 de zile. 5% extra reducere la plata card.

  arrow Înapoi la meniu
  Produse
  august 22, 2023

  Laurul Englezesc: Eleganța și Utilitatea în Grădină și Peisaj

  Share

  Laurul englezesc (Laurus nobilis) este o plantă cu o istorie bogată și o prezență impunătoare în grădinile și peisajele noastre. Cunoscut pentru frunzele sale strălucitoare și aroma sa distinctivă, acest arbust sau mic copac a captivat inimile grădinariilor și a amatorilor de peisagistică. În acest articol, vom explora frumusețea și beneficiile laurului englezesc, împreună cu sfaturi de îngrijire și utilizări practice.

  Eleganța și Estetica Laurului Englezesc

  Laurul englezesc este apreciat pentru frunzele sale coriacee, lucioase și în formă de lance, care rămân verzi pe tot parcursul anului. Acest aspect persistent face din laurul englezesc un element de bază pentru designul peisajelor, adăugând textură și culoare în fiecare sezon. În plus, forma sa compactă și densă îl transformă într-un candidat ideal pentru crearea de garduri vii și ecrane de intimitate.

  Beneficiile Gardului Viu din Laur Englezesc

  1. Confidențialitate și Protecție: Datorită creșterii sale dense și înălțimii pe care o poate atinge, laurul englezesc este adesea folosit pentru a crea garduri vii care oferă intimitate și protecție împotriva privirilor curioase și a zgomotului de fond.
  2. Estetică și Eleganță: Gardurile vii din laur englezesc adaugă un element de rafinament și eleganță oricărui peisaj. Frunzele strălucitoare și forma lor distinctivă aduc o notă de frumusețe și sofisticare în orice mediu.
  3. Cadru Natural pentru Grădină: Utilizarea laurului englezesc pentru garduri vii creează un fundal natural și armonios pentru celelalte plante din grădină. În același timp, poate defini spațiile și ariile din peisaj.

  Sfaturi de Îngrijire

  1. Plantarea Corectă: Alegeți un loc bine iluminat pentru plantarea laurului englezesc. Solul ar trebui să fie bine drenat și ușor alcalin. Plantarea în grupuri sau rânduri poate crea un impact vizual mai puternic.
  2. Udarea și Nutriția: În primii ani, laurul englezesc necesită udare regulată pentru a-și dezvolta un sistem de rădăcini puternic. Fertilizați cu îngrășăminte echilibrate pentru a susține creșterea și culoarea frunzelor.
  3. Tunderea și Modelarea: Pentru a menține forma și densitatea dorită, tăiați laurul englezesc în perioadele de repaus, primăvara și toamna. Aceasta va încuraja ramificarea și va menține gardul viu într-o formă bine definită.

  Curiozități și Utilizări Istorice

  1. Simbol al Victoriei: În antichitate, laurul englezesc a fost asociat cu zeița victoriei și a fost folosit pentru a crea coroane pentru eroii și câștigătorii competițiilor.
  2. Aromă și Culinare: Frunzele de laur englezesc sunt folosite în bucătărie pentru a adăuga aromă mâncărurilor. Ele pot fi folosite atât proaspete, cât și uscate.
  3. Medicinal: Uleiul esențial extras din frunzele de laur englezesc a fost folosit în medicina tradițională pentru beneficiile sale potențiale asupra sănătății.

  În concluzie, laurul englezesc este o prezență impresionantă și versatilă în orice grădină sau peisaj. Gardurile vii din laur englezesc nu numai că adaugă eleganță și frumusețe, ci și oferă protecție și intimitate într-un mod natural și estetic. Prin respectarea sfaturilor de îngrijire și utilizarea adecvată a acestei plante, puteți crea un spațiu plin de rafinament și funcționalitate în grădina sau peisajul dvs.

  Select your currency
  RON Romanian leu