Garanție 90 de zile. 5% extra reducere la plata card.

  arrow Înapoi la meniu
  Produse
  bg image for article
  17, January 2021 3 minutes read

  Cum să crești tuia în ghiveci?

  Share

  Când vine vorba de grădinărit, tuia este o alegere grozavă, deoarece oferă grădinii sau zonei în care l-ai plantat un plus de eleganță. În cele ce urmează vei afla cum să plantezi tuia în ghiveci, cum creşti tuia în ghiveci şi alte detalii care te-ar putea ajuta.

  Dacă ești în căutarea unui arbore pe care să îl amplasezi la intrarea în casă, pe balcon sau în altă zonă, tuia este cea mai bună alegere. Când vine vorba de amenajări, acest arbore este perfect, mai ales că poate trăi peste 1000 de ani.

  Plantare tuia ghiveci

  Tuia este un arbore ușor de crescut și cum nu e așa de pretențios dacă îi oferi condițiile necesare, se va acomoda perfect într-un ghiveci. Totuși, după ce ai ales arborele perfect pentru zona în care îl vei pune, alege cu grijă ghiveciul în care va fi pus.

  El are nevoie de suficient loc în care să își extindă rădăcinile și de aceea, este indicat să îl plantezi într-un ghiveci mai voluminos.

  Cum creşti tuia în ghiveci și cum alegi ghiveciul potrivit pentru tuia?

  Atunci când alegi mărimea ghiveciului trebuie să ții cont de câteva aspecte. Recomandat ar fi ca mărimea ghiveciului să fie de 6 ori mai mare decât dimensiunea rădăcinii.

  În cazul în care arborele va rămâne în ghiveci și nu va trebui să fie mutat din el, alege un ghiveci solid și robust astfel încât tuia să se dezvolte în condiții bune.

  Când vine vorba de materialul ghiveciului, aici poți alege ghivece din orice material, pentru că acesta nu va influența creșterea lui, dar recomandăm ghivece din plastic sau ceramică pentru o rezistență cât mai îndelungată.

  Tuia Thuja Occidentalis Smaragd

  Unde este recomandat să amplasezi ghiveciul de tuia?

  Tuia nu este un arbore pretențios. Este rezistent la soare, dar în același timp trebuie să eviți să stea timp îndelungat în caniculă. Fie că amplasezi ghiveciul într-o zonă parțial umbrită sau la soare, acesta se va descurca cu ușurință.

  Cel mai bun sol pentru tuia in ghiveci

  În alegerea unui pământ de calitate,te sfătuim să eviţi pământul de grădină, din cauză că nu este steril. Se recomandă un amestec propriu de pământ sau folosirea pământului care se găseşte în comerț. De asemenea, poți să îți faci propriul amestec de pământ cu nisip grosier, mușchi de turbă sau perlit, ori alte tipuri de pământ care să-i ofere arborelui fertilitatea necesară.

  Cum trebuie udată tuia?

  După ce ai pus tuia în ghiveci trebuie să îl uzi puțin pentru a se instala solul în jurul rădăcinilor. Se recomandă udarea arborelui o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul de climă din zona ta. În general, pământul din ghiveci trebuie menținut umed, dar ai grijă, nu trebuie să îl uzi în exces.

  Cum replantezi tuia?

  Se recomandă schimbarea ghiveciului atunci când tuia își fixează rădăcinile de ghiveci. Odată ce ai plantat tuia într-un ghiveci, va dura în jur de 2-3 ani ca arborele să crească și să depășească dimensiunile vechiului ghiveci. Pentru a alege un ghiveci sigur pentru arbore, încearcă să găsești un ghiveci cât două treimi din înălțimea lui.

  Mulcirea pentru tuia

  Pentru tratamentul de mulcire trebuie adăugat un strat gros de paie, pleavă, frunze şi rumeguș în jurul arborelui. Acest tratament este foarte important în regiunile în care solul este frecvent uscat și se recomandă folosirea lui la o anumită perioadă de timp.

  Cum trebuie să tunzi tuia?

  Pentru a menține arborele la forma și dimensiunea pe care o doreşti se recomandă tunderea lui. Tuia este predispusă la boli care cauzează uscarea mugurilor sau a frunzelor și dacă vei îndepărta zonele afectate, ajuți arborele să treacă peste asta. Pe lângă acestea, când tunzi arborele structura lui se va îmbunătăți, iar planta va întineri, durata de viață crescând.

  Fertilizarea solului din ghiveci

  Pentru fertilizarea solului trebuie ales un îngrășământ cu un conținut mediu de azot și care să aibă o eliberare lentă. Dacă îngrășământul are un conținut ridicat de azot și o eliberare rapidă, tuia va crește foarte rapid în partea superioară a arborelui.

  Arborele trebuie să aibă o circulație a aerului bună în sol, iar atunci când adăugi îngrășământ trebuie să aibă și o expunere medie la soare.

  Nu uita, după ce te documentezi puțin, răspunsul la întrebarea “cum creşti tuia în ghiveci” devine extrem de ușor de implementat, iar noi suntem aici să te ajutăm cu detalii suplimentare.

  article img Thuja Occidentalis Smaragd
  Select your currency
  RON Romanian leu