Garanție 90 de zile. 5% extra reducere la plata card.

  arrow Înapoi la meniu
  Produse
  Bradul ideal pentru familia ta
  noiembrie 11, 2022

  ­­Cum alegi bradul de Crăciun ideal pentru familia ta?

  Share

  Crăciunul vine o singură dată pe an, iar alegerea bradului pentru a-l sărbători alături de cei dragi este pentru multe familii un adevărat ritual.

  Însă cu atât de multe specii de brazi disponibile pe piață, poate fi dificil să îl găsești pe cel potrivit pentru tine.

  În acest articol îți spunem cum să alegi bradul de Crăciun ideal pentru familia ta.

  Alegerea bradului perfect pentru casa ta
  1. Măsoară spațiul în care vei amplasa bradul, înainte de a-l cumpăra

  Înainte de a decide ce brad vei alege, asigură-te că știi ce dimensiune se potrivește în încăperea în care intenționezi să îl amplasezi.

  Măsoară înălțimea camerei și scade din aceasta înălțimea suportului și a vârfului ornamental pe care îl vei folosi. În acest fel vei ști care este dimensiunea maximă pe care trebuie să o aibă bradul de Crăciun. Asigură-i bradului suficient spațiu de jur împrejur pentru a nu-i strivi ramurile, inclusiv pe cele de la baza copacului. Stabilește ce vrei să cumperi. Există 40 de specii de brad în genul Abies și fiecare dintre acestea diferă de celelalte într-o măsură mai mică sau mai mare. Pentru ca alegerea bradului de Crăciun să fie mai ușoară, gândește-te ce tip de brad se potrivește locuinței tale și răspunde cerințelor tale.

  De exemplu, dacă ai copii mici, poți opta pentru Abies Koreana, un brad de talie medie cu ace moi care nu îi vor înțepa nici dacă vor călca accidental pe ele.

  Bradul Abies Koreana o alegere potrivită pentru cei mici

  Dacă vrei un copac elegant, bogat, cu un aspect lucios, de un verde încântător, bradul Abies Koreana Icebreaker este soluția. Acest brad corean pitic poate crește până la 1,2 metri înălțime la maturitate și bucură privirea grație coroanei în formă de glob, ramurilor scurte și acelor de culoare gri-albăstruie, strălucitoare.

  În cazul în care preferi un brad de Crăciun în ghiveci, Abies Nordmanniana, cunoscut și sub numele de brad caucazian este o alegere potrivită. Frunzișul său verde închis, cu aromă intensă, este format din ace prevăzute cu două benzi albe dedesubt. Coroana are spații între ramuri, perfecte pentru împodobirea cu ornamente de Crăciun și devine mai amplă odată cu maturizarea copacului. Scoarța de culoare gri-cărbune creează un contrast cromatic deosebit cu acele și înfrumusețează orice colț al casei.

  E bine să ai în vedere culoarea, forma și senzația pe care ți-o transmite bradul. Unii copaci sunt de culoare verde închis, iar alții au nuanțe de gri sau alb. De asemenea, trebuie să ai în vedere că brazii care arată “plini” pentru că au ramurile și coroana dese pot fi dificil de împodobit pentru că nu oferă suficient loc pentru a pune decorațiunile. De aceea, o soluție este să alegi un brad care are spații libere pentru acestea.

  Verifică și trunchiul ca să te asiguri că este drept în primii 30-50 de centimetri din partea inferioară, altfel îți va fi foarte greu să faci bradul să stea drept.

  2. Verifică ramurile și aroma bradului

  Prinde o ramură între degetul mare și arătător, strânge acele ușor și trage ramura spre tine. Dacă acele îți rămân în mână înseamnă că bradul a trecut de vârstă sa optimă. Zdrobește acele în mână și verifică-le mirosul. Dacă acesta nu este suficient de puternic, nu cumpăra bradul. Mișcă bradul de câteva ori ținându-l câțiva centimetri deasupra pământului și apoi dă-i drumul. Dacă acele din exteriorul coroanei cad, înseamnă că cele din interiorul acesteia vor cădea și mai ușor.

  3. Alege un brad de Crăciun proaspăt tăiat

  Majoritatea brazilor sunt tăiați cu 3-4 săptămâni înainte de a ajunge la vânzare.

  Alege un brad de la o pepinieră specializată cum este pepiniera noastră. Dacă îl cumperi de la un târg de profil, roagă vânzătorul să taie circa 2-3 cm din baza inferioară a trunchiului. Acest demers permite deschiderea “venelor” care transportă apă către ramuri. E important ca la scurt timp după această tăiere să îi oferi bradului apă, altfel tăietura se va astupa și copacul nu va mai putea primi apă.

  4. Asigură-te că bradul este ambalat corespunzător

  Înainte de a-ți fi ambalat bradul, roagă vânzătorul să îl curețe de acele moarte din interiorul coroanei. Unii vânzători folosesc o suflantă specială pentru acest scop. Nu trebuie să îți faci griji, este normal ca brazii să “piardă” o parte din ace. După acest pas, bradul de Crăciun este gata să fie ambalat într-o plasă pentru a fi transportat cu ușurință.

  5. Păstrează trunchiul “proaspăt”

  Odată ajuns acasă, pune trunchiul cu capătul proaspăt tăiat în apă. Cu cât absoarbe mai multă apă, cu atât bradul își va păstra mai mult timp acele și culoarea intacte. Nu amplasa bradul lângă o sursă de căldură, fie șemineu, calorifer sau aerotermă deoarece acestea vor face ca bradul să se usuce mai repede. Pune copacul într-un loc răcoros și uscat. Pentru a-i păstra înfățișarea intactă pentru mult timp, asigură-te că există mereu apă în suportul său. În primele zile ale bradului la tine acasă va trebui să adaugi apă de 2-3 ori pe zi în suport.

  Ai grijă de bradul tău odată ajuns acasă

  6. Pune bradul într-un suport potrivit

  Cumpără un suport potrivit pentru brad, în care trunchiul să încapă și care să țină copacul drept. Multe suporturi dispun de “picioare” laterale care ajută la păstrarea copacului în poziție verticală.

  Păstrează bradul într-un suport potrivit

  Înainte de a pune copacul în suport ar putea fi necesar să îndepărtezi câteva dintre ramurile inferioare, astfel încât bradul să nu se balanseze dintr-o parte în alta.

  Este recomandat ca în suport să încapă circa 3-4 litri de apă, astfel încât bradul să își păstreze prospețimea și după Crăciun. Pentru a evita ca apa să ajungă pe covor, îți recomandăm să pui sub suportul de brad un preș sau un material absorbant.

  Bradul de Crăciun este mai mult decât un copac. El aduce în casă o parte din spiritul acestei îndrăgite sărbători, reprezintă bucuria copiilor și înfrumusețează masa și poveștile de Crăciun, savurate alături de cei dragi. Alege un brad de la pepiniera noastră și vei beneficia de un copac cu garanție de 60 de zile, care îți va încânta privirea și îți va înfrumuseța casa, păstrându-și prospețimea pe durata Sărbătorilor de Iarnă.

  Select your currency
  RON Romanian leu