fbpx
  • No products in the cart.

Cumpără tuia | Tuia de vânzare online | Pepiniera Tuia.ro

Ce este un gard viu și cum să crești unul

Gardurile sunt o modă a suburbiei și nu numai. Ele ne oferă limite definite pentru spațiile noastre, ceea ce la rândul nostru ne oferă confidențialitate. Acestea pot ajuta, de asemenea, la menținerea securității, la protecția copiilor și a animalelor de companie și poate chiar să funcționeze ca un vânt în perioadele mai calde ale anului. Pe scurt, gardul are multe funcții și și-a justificat includerea în cartierul modern și cartierul suburban.

Și, credeți sau nu, gardurile pot îndeplini și alte câteva sarcini. Ele pot ajuta, de asemenea, la crearea de microclimate avantajoase în aceste grădini, creând buzunare solare sau margini umbrite unde diferite plante se pot cuibări confortabil. Când începem să ne gândim la garduri în acest fel, ca un element de design real pentru spațiul nostru, mai degrabă decât doar ceea ce se întâmplă în jurul unei curți, acestea pot deveni un atu real.

Apoi, putem să o ducem până la un alt nivel: Ce se întâmplă dacă gardurile noastre trăiau, astfel încât acestea să nu putrezească sau să se ruginească și ce se întâmplă dacă aceste garduri vii ne-ar oferi hrană? Nu ar fi minunat?

De ce un gard viu tuia este o idee bună

În timp ce majoritatea oamenilor optează pentru opțiuni de îngrădire nou-ventilate, legate prin lanț sau din lemn sau chiar din plastic, gardul viu are o mulțime de posibilități pe care ceilalți nu le au.  Gardurile vii blochează și vântul, ceea ce ajută la menținerea umidității solului și la prevenirea eroziunii solului. Ele pot dura mult mai mult, eventual sute de ani, pentru bani mult mai puțini. În plus, ele îmbunătățesc de fapt frumusețea peisajului decât să pună ceva incomod în el.

Cu alte cuvinte, un gard viu tuiaeste este o idee grozavă. În loc să folosească mai multe resurse, creează de fapt resurse: mâncare, lemn copac, medicament, mulci, habitat animal și așa mai departe. Cu cât sunt mai puțini copaci tăiați pentru a face stâlpi de gard, cu atât mai bine pentru sechestrarea carbonului și producția de oxigen. Poate că este prea simplist, dar un gard care produce ceva și nu necesită a fi produs sună mult mai logic, nu-i așa? 

Cum să faci un gard viu tuia – Bazele

Gardurile din tuia smaragd, de exemplu, sunt relativ simplu de realizat, deși au nevoie de puțin mai multă răbdare – trebuie să crească, nu? – decât lucrările gata disponibile la magazinul de bricolaj local. Este important să ne amintim potențialul și beneficiile menționate mai sus pentru cei care suntem dispuși să așteptăm.

Primul lucru de făcut este să vă evaluați locația. Acest lucru este important, deoarece înălțimea și răspândirea copacilor și arbuștilor vor determina alegerile de screening. Scopul dumneavoastră ar trebui să fie selectarea și poziționarea plantelor a căror formă naturală, matură, se va încadra în curtea pe care o dețineți, așa că începeți vizualizarea în trei dimensiuni.

  • Clima Este deosebit de cald sau rece de la soarele de după-amiază sau de la umbra de iarnă?
  • Orientare la soare  Există soare plin, soare parțial sau umbră completă? Nu uitați de reflecții sau umbre din structurile din apropiere!
  • Direcția și forța vântului  Este vânt în perioadele în care doriți să fiți acolo sau vânturile de iarnă și furtunile ar deteriora plantele?
  • Tipul și umiditatea solului  Solul dumneavoastră se scurge rapid sau este lut? Acide sau alcaline? Adună scurgerile din ploaie, topirea zăpezii sau coborârea acoperișului? Veți avea nevoie de un sistem de irigare?
  • Vecinii și structurile învecinate Arborele tău va bloca lumina soarelui de iarnă de la un vecin sau va crește împotriva structurilor lor? Înălțimea unui arbore va intra în conflict cu liniile de utilitate sau rădăcinile sale cu trotuarele?

Oricare dintre speciile de tuia alegeți vor îmbunătăți vizibil curtea prin atragerea păsărilor, fluturilor și a altor polenizatori și vor oferi culori și texturi atractive de-a lungul tuturor anotimpurilor.

Post a Comment