fbpx
  • No products in the cart.

Cumpără tuia | Tuia de vânzare online | Pepiniera Tuia.ro

Cum se plantează tuia?

Emerald Green Arborvitae (Thuja occidentalis ‘Smaragd’) este un copac fără frâu. Crescând într-un loc însorit și un sol mediu, această plantă perenă în formă de piramidă necesită o udare regulată pentru a oferi frunziul verde lucios pe tot parcursul anului. În zonele mai calde, copacul poate să nu crească bine. Un copac sănătos începe cu o plantare adevcată. Doriți să știți cum se plantează tuiași care sunt condițiile adecvate păstrării lui? Citiți acest articol în continuare. 

Cele mai bune condiții de creștere pentru Arborvitae verde smarald

Numit și cedru Emerald Green și „Smaragd” American Arborvitae, Emerald Green Arborvitae crește cel mai bine în soluri bine drenate, neutre sau alcaline, umede și în locuri protejate de vânturile puternice. Pentru ca frunzele să fie mai dense, crește copacul într-un loc cu soare din abudență și nu permite solului din jurul unui copac nou plantat să se usuce, deoarece frunzele pot cădea. Tuia Smaragdprosperă în zonele care se confruntă cu precipitații obișnuite. În climele călduroase, copacul beneficiază de o umbră ușoară după-amiază.

Cum se plantează tuia?

Pentru a oferi unui Arborvitae verde smarald cele mai bune condiții de creștere timpurie, plantați copacul primăvara sau toamna devreme. Spaționați copacii pentru un gard viu de 18 până la 24 de centimetri distanță sau un singur copac de 3 – 4 metri față de alți arbori, arbuști, ziduri sau garduri. Săpați o gaură de aceeași adâncime și de două ori mai largă decât rădăcina și îndepărtați orice acoperire a bilei sau a trunchiului rădăcinii, cum ar fi sârma sau sfoară. De asemenea, eliminați orice sol deasupra vârfului primei rădăcini principale. Ținând copacul în poziție verticală în gaură, completați și fermizați zonele dintre rădăcinile sale cu sol săpat, apoi completați restul găurii și fermificați ușor solul.

La ce anume să fii atent când ai în curte tuia?

Un Arborvitae verde smarald necesită puțină grijă, în afară de udare și tăiere. Udă un copac nou plantat la fiecare trei-cinci zile în timpul sezonului de creștere, aplicând apa uniform pe zona de rădăcină, cu o rată de 10 litri de apă pe un centimetru din lățimea trunchiului. De asemenea, udă copacul o dată pe lună când este inactiv. Udați un Arborvitae verde de smarald stabilit când vremea este caldă și uscată. Pentru a ajuta la conservarea umidității din solul din jurul copacului, răspândiți un strat de mulci organic de 3 până la 4 centimetri adâncime pe zona de rădăcină. Lăsați un spațiu de 6 inci în jurul trunchiului și răspândiți mulciul până la linia de picurare a copacului. Tăiați un Arborvitae verde smarald înainte ca noua creștere să apară la începutul primăverii, ștergând lamele foarfecelor de tăiere cu frecarea alcoolului înainte și după tăierea copacului pentru a ajuta la prevenirea răspândirii bolilor și dăunătorilor.

Avertizare

Nu tăiați în lemn mai vechi, gol, atunci când tăiați un Arborvitae verde smarald. Frunzele noi nu vor crește în zonele tăiate.

Lucruri necesare:

  • Lopată
  • Îngrășământ echilibrat
  • Cuțite de grădină

Avertizări

  • Acest arborvitae este atractiv pentru cerbi, care vor mânca planta în lunile de iarnă.
  • Nu fertilizați tuia în lunile călduroase de vară, deoarece acest lucru poate deteriora planta.

Sfaturi

  • Conurile mici pot crește pe copaci care au șase ani sau mai mult.
  • Frunzele sunt de un verde strălucitor când copacul este tânăr, dar se întunecă pe măsură ce îmbătrânește.

Post a Comment